Referenser

Vi har flertalet nöjda kunder inom samtliga produktområden. Kunder vi hjälpt genom åren: AstraZeneca, Octapharma, SOBI (Swedish Orphan Biovitrum), Galderma (Q-Med), GE-Healthcare, CCS-Healthcare, Cobra Biopharma, Abbott, Johnson & Johnson, Valio Oy, Novo Nordisk, Recipharm, Kemwell, Cambrex, Karolinska Sjukhuset, Linköpings Sjukhus, Universitetssjukhuset i Örebro, Mora Sjukhus, Avesta sjukhus, Akademiska Hus, Huddinge Sjukhus, Coca Cola, Unimedic Pharma, PharmaQ, Natumin Pharma, Biotec Pharmacon, Themo Fisher, Arla Foods, Århus Sjukhus, Crane, Oasmia Pharmaceutical, Crucell (SBL Vacin) & APL Pharma.

Kontakta oss om du vill veta mer om vad vi kan göra för dig!

Destilleri – Unimedic i Matfors

Clean Utility Technology har byggt ett nytt destilleri i affärsområdet Pharma och Food and Beverage i Matfors utanför Sundsvall. Läkemedelsföretaget Unimedic och Altia har investerar i en ny produktionsutrustning och en ny produktionsanläggning. Destilleriet har byggs i Matfors utanför Sundsvall där svensk akvavit och kryddat brännvin ska tillverkas. Produktionsprocessen inkluderar kryddestillation, kryddextraktion och blandning. CUT har levererat all process installation för det nya destilleriet.

Valio i Riihimäki i Finland – Världens modernaste mejerifabrik

Clean Utility Technology har levererat all renmedia till den modernaste mejerifabriken i världen. CUT har haft en turn key leverans tillsammans med Stilmas för hela fabriken i affärsområdet Food and Beverage. Fabriken omfattar cirka 18 000 kvadratmeter och kostade 170 miljoner euro att bygga.

Läkemedelsprojekt

Clean Utility Technology har levererat all renmedia till den modernaste BioProcess huben i Norden . CUT har haft en turnkey leverans tillsammans med Stilmas för hela fabriken i affärsområdet Pharmaceuticals.

UIC i samarbete med GE Healthcare i ny BioProcess Innovation Hub
I juni (2017) offentliggjorde regeringen sin satsning på BioProcess Innovation Hub som är en ny nationell testbädd för produktion av biologiska läkemedel på GE Healthcares anläggning i Uppsala. Företagsinkubatorn Uppsala Innovation Centre kommer att bli en länk till denna produktionsmiljö för tidiga bolag som vill testa sin produktion i stor skala.

Det är väldigt viktigt för oss att skapa och ha en tillgång till en innovationsmiljö, menar Lotta Ljungqvist på GE Healthcare Life Sciences.
100 miljoner kronor investeras av regeringen och Vinnova i GE Healthcares nationella testbädd för biologiska läkemedel, vilket tillkännagavs i samband med en presskonferens i juni. GE Healthcare har ett väl fungerande samarbete med innovationssystemet i Uppsala, vilket nu stärks ytterligare i samband med utvecklingen av BioProcess Innovation Hub där UIC kommer att göra den nya produktionsmiljön tillgänglig för life science-bolag i tidiga skeden.